Základní kurz (značka ZKD) obsahuje tyto moduly (předměty):

První část kurzu
Základy výživy I.- 9 týdnů - 8 týdenních lekcí (8 průběžných testů, 2 úkoly) a Závěrečný souhrnný test (cena samostatně 1.800,- Kč)
Potravinářství - 9 týdnů - 8 týdenních lekcí (8 průběžných testů) a Závěrečný souhrnný test (cena samostatně 1.800,- Kč)

Druhá část kurzu
Základy výživy II. - 8 týdnů - 7 týdenních lekcí (7 průběžných testů) a Závěrečný souhrnný test (cena samostatně 1.600,- Kč)
Zdravá životospráva - 8 týdnů - 7 týdenních lekcí (7 průběžných testů) a Závěrečný souhrnný test (cena samostatně 1.600,- Kč)

Závěrečná práce - první část: 

  • Rozbor jídelníčku vybraného vzorového klienta - tabulky
Ceník:

  • Cena celého Základního kurzu je 5.300,- Kč
  • Cena opakování jednoho modulu je 600,- Kč 
  • Cena opakování celého kurzu je 1.600,- Kč

Enzymy, katalýza a biosyntéza; Obecný metabolizmus; Energetický metabolismus; Aminokyseliny a peptidy; Proteiny; Sacharidy; Mastné kyseliny a tuky; Lipidy a cholesterol;

9 týdnů - 8 lekcí (8 průběžných testů, 2 úkoly) a Závěrečný test

Základní termíny v potravinářství; Označování potravin; Maso a masné výrobky; Mléko a mléčné výrobky; Ryby, drůbež, zvěřina, vejce; Obiloviny, okopaniny, luštěniny, olejniny; Ovoce a zelenina; Pochutiny, nápoje, biopotraviny

9 týdnů - 8 lekcí (8 průběžných testů) a Závěrečný test

Struktura membrán a transport; Tělní bariéry a bariérové funkce; Regulace v organizmu; Imunitní systém; Voda a ABR; Fyziologie trávení; Hladovění a diety;

8 týdnů - 7 týdenních lekcí (7 průběžných testů) a Závěrečný test

Historický vývoj lidské stravy; Sebepojetí, indexy a složení těla; Zdravý životní styl a správné rozložení příjmu stravy; Řízení, regulace a poruchy příjmu potravy; Výživová doporučení; Pitný režim; Alternativní výživové směry;

8 týdnů - 7 týdenních lekcí (7 průběžných testů) a Závěrečný test

Rozbor jídelníčku vybraného vzorového klienta je závěrečná práce celého kurzu. V Základním kurzu si vyberete svého vzorového klienta, získáte jeho týdenní jídelníček a zpracujete tabulkové rozbory navazující na výuku v Základech výživy a Potravinářství. Správné zpracování tohoto úkolu vyžaduje dobré znalosti učební látky z kurzu a její aplikaci na podmínky u konkrétního klienta.